Musicoterapeutes i músics voluntaris ens hem unit desinteressadament per fer arribar les seves peces, amb suggeriments terapèutics, i acompanyar els qui conviuen amb l’Alzheimer, ara que no poden relacionar-se més enllà de casa.
El projecte #Compassats neix per acompanyar els qui conviuen amb la malaltia de l’Alzheimer, afectats i cuidadors, que en aquests moments especials, no poden relacionar-se més enllà de casa.
L’hem impulsat desinteressadament des de SINGULAR, Música y Alzheimer, una consultora especialitzada en musicoteràpia per a persones afectades de demències i els seus cuidadors.
Us proposem activitats amb base musicoterapèutica a través de petits vídeos. Els suggeriments estan pensats, des de la nostra experiència, amb tota la cura i tenint presents a moltes persones que acompanyem en el dia a dia i amb qui ara no podem estar.
El projecte compta amb la valuosa col·laboració de músics voluntaris (aficionats i professionals), de totes les edats i estils, que estan aportant el seu talent i escalf per fer arribar, la música a casa de persones afectades per l’Alzheimer.
La iniciativa, que va començar de manera molt senzilla, ha anat creixent en pocs dies amb l’adhesió d’organitzacions, professionals i persones del món de la salut, de la televisió, el periodisme i l’àmbit cultural, que estant donat el seu suport.
Equip

Mónica de Castro, musicoterapeuta
«La idea va néixer de la meva inquietud davant la suspensió sobtada dels programes de musicoteràpia que fem habitualment en centres i hospitals de dia i residències, a persones amb demència, conscient dels beneficis que els hi reporten.
Sabent l’impacte que té pel cuidador conviure amb la persona amb deteriorament cognitiu, i que pot ser més complexe en un moment així, vaig valorar la possibilitat d’arribar no només a les persones amb qui treballem, sino a la resta d’afectats de demència i cuidadors, que ara estan a casa confinats»

Melissa Mercadal-Brotons, musicoterapeuta
«Em fa il·lusió formar part d’aquest projecte tan singular, que pretén fer arribar la música a aquelles persones afectades amb una demència i els seus cuidadors, en un moment incert i inquietant per a tothom, donant un toc de positivisme i gaudi per així contribuir a un millor benestar»

Montserrat Vernet, musicoterapeuta
«M’he unit al projecte #compassats perquè conec el poder transformador de la música»

Jonny García, musicoterapeuta
«Col·laboro amb #compassats per agraïment!»

Pilar Planavila, musicoterapeuta
«La música és salut, no entèn de classes ni d’edats, tothom pot gaudir dels seus beneficis, i #compassats és un projecte professional pensat per arribar al màxim de gent»

Maribel Vera, terapeuta ocupacional
«La música és màgica! Deixa que et transporti a lloc fantàstics del teu record»

Pilar Aceituno, terapeuta ocupacional
«La música és la nostra millor companya de viatge. I en aquests moments necessitem l’inmens poder que té s’utilitzi per fer aquesta espera més suportable»

Ion Ugutz, educador social
«Pot enlairar-se un avió contra el vent, podem despertar emocions amb la música»

Clara Brotons, film maker
«En aquests moments tan complicats, és important ser solidari i positius. La música és l’eina perfecte per evocar aquests sentiments»

Laura de Pablos, musicoterapeuta
«De vegades sentim que el que fem és tan sols una petita gota en el mar, però el mar seria menys si li faltés una gota»

Sílvia Morilla, il·lustradora
«On no arriben les paraules, arriba la música i el seu art»

Gemma Bruna, periodista
«La comunicació és la clau de gairebé tot, en els bons i en els mals moments. Ara, si entre tots la utilitzem per fer córrer el projecte #compassats, farem que la comunicació es mutipliqui per mil!»

Vanesa Alarcón, advocada
«En moments com el què estem vivint, cal recolzar altruistament iniciatives com #compassats. La música ens omple la vida. Cal ajudar que les persones que ho tenen més difícil, se’ls faci més fàcil aquest moment. Nosaltres aportem la part legal del projecte encantats»

Felipe Navarro, tecnòleg
«La música ens permet gaudir, ballar, compartir i ajudar-nos emocionalment en aquesta situació en què estem»